Doelen

Bureau Transparant

Bureau Transparant is in 2015 opgericht door Stephan Wouters. Het doel van Bureau Transparant is om zorgprofessionals op een eenvoudige en ludieke manier kennis te laten maken met zorglogistiek. Niet door moeilijke, vage theorieën, maar door aansluiting te vinden bij zorgprofessionals bereik je het doel: Enthousiasme om te verbeteren. In 2015 publiceerde Bureau Transparant het boek ‘Het Macaroni dilemma’. Een boek geschreven om zorgprofessionals te enthousiasmeren voor het vakgebied zorglogistiek. In de afgelopen jaren kwam daarbij steeds meer het besef dat data een essentieel hulpmiddel is om te starten met het verbeteren van (zorg)processen.

Over Stephan Wouters

Na diverse logistieke functies en een directiefunctie bij een groothandelsorganisatie, besloot Stephan zijn echte passie te volgen: het onderwijs en het motiveren van mensen. Zijn vakgebieden binnen het hbo-onderwijs zijn vooral Operations management en Process Optimisation. Stephan is momenteel als docent verbonden aan zowel de Avans Hogeschool, als aan de NHL Stenden hogeschool. In deze rollen heeft hij meer dan 100 verbeterprojecten van studenten begeleid in zowel productie, dienstverlening en zorg.

Literatuur

Moeke, D., & Wouters, S. (2014).
Het macaroni dilemma: De kunst van het slim organiseren van zorg. Pumbo.

Wouters, S., Moeke, D., Michiels, R., Sijbers, Y., Dufour, A.,Van Schadewijk, M. (2018). De doorlooptijd onder de loep: Wachttijdverkorting voor eerstelijns MDL-patienten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Logistiek+ Tijdschrift voor Toegepaste Logistiek, 6, 8-21.

Van den Eijnden, D., Geelen, F., Moeke, D., Wouters, S., & Van Schadewijk, M. (2020). Verkorting van de doorlooptijden op de SEH met behulp van Process Mining. Logistiek+ Tijdschrift voor Toegepaste Logistiek, 10, 126-137.

Groen, A., Wouters, S., Moeke, D. (2021). De meerwaarde van process mining bij het optimaliseren van de patient flow. Logistiek+ Tijdschrift voor Toegepaste Logistiek, Special edition